Al meer dan 65 jaar is Charpentier dé dansspeciaalzaak in Antwerpen. Begonnen als sportwinkel, specialiseerde Charpentier zich al snel in dans en werd de place-to-be voor dansers. De zaak breidde uit met een naaiatelier voor danskledij. Duet is ondertussen een vaste waarde en verhuisde na een tijdje naar haar eigen locatie in de Willem Lepelstraat, net om de hoek van de winkel. De dames van het atelier, Carine en Carina, maken ondertussen al jaren de uniformen van o.a. de Koninklijke Balletschool, de lagere balletschool Prins Dries, en ontelbaar veel dansscholen in heel Vlaanderen.

In 2017 werd het bedrijf overgenomen en volledig vernieuwd. De winkelruimte werd uitgebreid en opgefrist, er zijn nieuwe merken in huis gehaald en het pointe-aanbod is uitgebreid. Een nieuwe pointe-hoek met balletbarre is de plek voor uitgebreide fittings, waar we proberen voor iedereen de juiste pointe te vinden. Flamenco, heren en jongens, jazz en ballroom kregen een eigen hoekje in het vernieuwde deel van de winkel.  Ook Duet vernieuwt mee met een eigen Charpentier-collectie.

Met de vernieuwingen hoopt Charpentier de vaste waarde te blijven die ze was: een plek waar alle dansers, jong en oud, van alle mogelijke stijlen, terecht kunnen voor hun kleding en schoenen.